Høring: Forslag til endring av CWD-forskriften

Forslag til endring av CWD-forskriften – tiltak for å hindre spredning av skrantesjuke

Chronic Wasting Disease (CWD), også kjent som skrantesjuke, er en dødelig hjortesykdom som ble oppdaget i Norge for første gang i april 2016. En midlertidig forskrift med tiltak for å hindre spredning av sykdommen ble fastsatt i juli i år. Den midlertidige CWD-forskrift gjelder bare frem til 1. januar 2017. I løpet av høsten er det tatt mange tusen prøver av hjortedyr for å kartlegge forekomsten av sykdommen og det er per november 2016 funnet fem CWD-positive dyr. Mattilsynet mener at det er nødvendig å fortsette med tiltak som kan hindre spredning av skrantesjuke.

I høringen desember 2016 er det foreslått at CWD-forskriften videreføres inntil en mer permanent forskrift sendes på høring. Det foreslås samtidig noen mindre endringer av gjeldende forskrift slik at fôr til tamrein og ville hjortedyr kan legges ut i enkelte tilfeller.

Les forslaget her


No Replies to "Høring: Forslag til endring av CWD-forskriften"


    Got something to say?

    Some html is OK