Ny reindriftsavtale i havn

Reindriftsavtale 2016/2017

Sluttprotokoll

Etter tre uker med forhandlinger, ble NRL og Staten i dag enige om ny reindriftsavtale for 2016/2017. Avtalen innebærer økonomiske tiltak i reindriftsnæringa på 114,5 millioner kroner. Dette er en økning på 1,5 millionar kroner i forhold til inneværende reindriftsavtale.

– Reindriftsavtalen prioriterer spesielt tiltak som kan føre til økt slakting og omsetting av reinkjøtt. Men vi har også blitt enige om flere tiltak som ikke er direkte næringsrettet, men som har betydning for reindrifta og organisasjon som helhet. Jeg er veldig glad for at vi har fått Staten med på blant annet å videreføre fagbrevordningen, legge til rette for Tråante 2017, feltbarnehager og organisasjonsutvikling, sier NRLs leder Ellinor Marita Jåma.

– Tilbudet fra Staten var på 111,5 millioner, og i en tid med generelle økonomiske innstramminger må jeg si meg fornøyd med det fremforhandlede resultatet. Selv om vi ikke har fått med alt vi ønsket, har vi likevel fått med mange viktige tiltak som er positive for næringa, avslutter Jåma.

Leder i NRL, Ellinor Marita Jåma og Anne Mari Glosli, LMD

Leder i NRL, Ellinor Marita Jåma og Anne Mari Glosli, LMD


No Replies to "Ny reindriftsavtale i havn"


    Got something to say?

    Some html is OK