Gode slaktetall for reinkjøtt

I løpet av høsten og vinteren er det blitt slaktet ca 7 000 flere reinsdyr enn året før.
Ved inngangen til februar 2016 er det slaktet ca 64.000 rein. Dette utgjør ca 1 371 tonn. Ca 80 prosent av det som er slaktet er kalv.

Reinsdyrkjøttet er en av de mest eksklusive råvarene Norge har å by på. Det er kun er 300 gram reinsdyrkjøtt på hver av oss nordmenn i året. Matprat viser dette med en reklamefilm sammensatt av 300 instagrambilder samlet sammen av nordmenn over hele landet. Filmen går for tiden på TV2.

– Det er stor interesse for reinkjøtt blant norske forbrukere. Spesielt i forbindelse med Samefolkets dag er reinsdyrkjøtt et naturlig valg for mange. Jeg ønsker alle lykke til med feiringen av Samefolkets dag i morgen, sier administrerende direktør i Landbruksdirektoratet Jørn Rolfsen på reindrift.no


No Replies to "Gode slaktetall for reinkjøtt"


    Got something to say?

    Some html is OK