Årets reinkjøttformidler!

NRL gratulerer FJELLVILT  og Nils Tony Bransfjell, Unni Fjellheim og familien med prisen for Årets reinkjøttformidler 2014!

Prisen ble delt ut i Mathallen av Landbruks- og Matminister Sylvi Listhaug, NRLs leder Ellinor Marita Jåma og leder i Markedsutvalget for Reinkjøtt, John Anders Lifjell på Samefolkets Dag.

 

Arrangementet ”Årets reinkjøttformidler 2014”

Markedsutvalget for reinkjøtt har hatt ide og regi på å innføre denne prisutdelingen. Konferansier var tidligere reindriftsdirektør Ola Rygh, som innledet og presenterte juryen. Juryen besto av Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, leder av Norske reindriftsamers landsforbund ved Ellinor Jåma og leder av Markedsutvalget ved John Anders Lifjell. Etter en utvelgelse har juryen hatt 10 gode kandidater å velge mellom til «Årets reinkjøttformidler 2014».

Formålet med prisen «årets reinkjøttformidler» er å løfte frem og gi anerkjennelse til enkeltpersoner, institusjoner eller bedrifter som gjennom aktiv og gjentatt formidling har bidratt til å styrke reinkjøttets positive omdømme. Prisen deles ut for første gang under reinkjøttarrangementet i Mathallen på Samefolkets dag den 6. februar 2015.

Kriterier for utvelgelse av årets reinkjøttformidler

Vurderingskriteriet som har ligget til grunn ved utvelgelsen av «Årets reinkjøttformidler » er at kandidaten enten har drevet aktiv og gjentatt formidling av matretter laget av reinkjøtt eller reinkjøttprodukter, og eller formidlet andre positive sider ved reinkjøttet som bygger opp under Markedsutvalgets verdier:

  • Helten på vidda
  • Litt nærmere naturen
  • Mørt, smaksrikt og sunt
  • Mat i godt lag

 Juryens valg

NRLs leder Ellinor Marita Jåma presenterte juryens valg av ”Årets reinkjøttformidler 2014”

Årets reinkjøttformidler 2014 går til en samisk familiebedrift i ordets rette forstand. Her deltar ung som gammel i oppgaver knyttet til slakting, skjæring, foredling og salg. Bedriften startet opp allerede i 1995 og har siden da vært pionerer innen videreforedling av reinkjøtt. Gjennom en iherdig ståpåvilje og innsats gjennom mange år har bedriften lyktes i verdiskapning og videreforedling av reinkjøtt.  Bedriften markedsfører seg med at de har lidenskap for kvalitet og de vil bevare en genuin samisk matarv.

Statsråd Listhaug fortsatte med juryens begrunnelse:

Ved utvelgelsen av ”Årets reinkjøttformidler 2014”, har juryen særlig vektlagt at bedriften i flere år har skapt positiv oppmerksomhet omkring reinkjøttet, ved å fremheve reinkjøttets kvaliteter gjennom deltagelse på en rekke ulike arenaer og sosiale media.

I tillegg har juryen vektlagt bedriftens evne og innsats knyttet til å få frem historien bak kjøttet ved også å fremheve de kvinner og menn, heltene på vidda, som er uløselig forbundet med assosiasjonene knyttet til måltidet basert på norsk reinsdyrkjøtt.

Juryen poengterer at årets reinkjøttformidler tar selv hånd om reinen på fjellet, slaktingen og videreforedlingen med fokus på kvalitet i alle ledd. Det gjør at historien om produktene blir ekte og troverdig.

En soleklar vinner av ”Årets reinkjøttformidler 2014” er Fjellvilt.

(Nils Tonny Brandsfjell og Unni Fjellheim).

Nils Tony Bransfjell er Årets reinkjøttformidler 2014

Nils Tony Bransfjell er Årets reinkjøttformidler 2014

 


No Replies to "Årets reinkjøttformidler!"